Salade van jonge spinazie met gerookte zalm en zachtgekookte eieren

Recept aangemaakt op 17/05/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/10/2016 - 12h14
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

4 eieren
200 g jonge spinazie (scheuten)
1 witte ui
½ bosje bieslook
10 walnoten
1 pakje gerookte zalm in dobbelsteentjes
1 koffielepel mosterd
1 citroen
10 cl room
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de salade van jonge spinazie met gerookte zalm en zachtgekookte eieren

Kook de eieren 5 minuten in kokend water en laat ze daarna afkoelen.
Was de spinazie, dep hem droog en snij de steeltjes af.
Pel de ui en snij hem in dunne ringen.
Was het bieslook en dep het droog. Hak het in stukken van 2 tot 3 cm.
Plet de walnoten in een vijzel.
Doe de spinazie met de uien en het bieslook in een schotel en roer.
Verdeel er de walnoten over en de gerookte zalm.
Meng in een kom de mosterd met het citroensap en de room. Kruid met zout en peper.
Giet over de salade.
Pel de eieren voorzichtig. Leg ze op de spinazie en snij ze met een mes doormidden. Geef een goede draai aan de pepermolen en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 17/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/10/2016 - 12h14
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB