Salade van gemengde sla en twee soorten zalm

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

voor 4 personen

Ingrediënten
150 gram gemengde sla
1 bosje kervel
2 tomaten:
2 sneden gerookte zalm
200 gram verse zalm
1 eetlepel olijfolie
1 citroen
1 eetlepel balsamicoazijn
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding
Was de sla en de kervel en droog ze grondig. Stroop de kervelblaadjes van de takjes en meng ze onder de sla. Doe alles in een slakom.
Dompel de tomaten 1 minuut onder in kokend water. Ontvel ze, snij ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in heel kleine dobbelsteentjes. Leg ze op een bord.
Snij de gerookte zalm in dunne lange repen en rol elke reep op. Leg deze zalmrolletjes op een ander bord.
Snij de verse zalm in grote blokjes. Leg ze op een bord en zet het bord precies 20 seconden in de microgolfoven om ze lichtjes te garen.
Giet de olie en de azijn over de gemengde sla. Besprenkel de sla met enkele druppels citroensap en strooi er wat fleur de sel en versgemalen peper over. Meng alles snel dooreen.
Doe de tomatenblokjes erbij en werk ze voorzichtig onder de salade. Bestrooi de verse zalmblokjes met wat zout, besprenkel ze met citroensap en doe ze in de slakom. Werk ze net als de tomaat onder de sla.
Leg er tot slot de gerookte zalmrolletjes bovenop. Dien meteen op.


Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB