Salade van flageoletbonen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 23/03/2009 - 00h00
-A +A

Ingrediënten voor 4 personen


150 g gedroogde flageoletbonen
150 g schelvis
1 glas melk
3 groene appelen
2 sjalotjes
1 eetlepel azijn
2 eetlepels olijfolie
enkele takjes kervel
zout
versgemalen peper

Bereiding


Doe de flageoletbonen in een braadpot, zet royaal onder water en laat ongeveer 30 minuten koken. Voeg dan pas zout toe en laat nog eens 5 tot 10 minuten pruttelen.
Doe de vis in een andere pot en giet er de melk bij. Zet de pot op het vuur en haal hem er weer af zodra de melk kookt. Laat nog 5 minuten staan en laat de vis dan uitlekken op een bord.
Schil intussen de appelen en pel de sjalotjes. Haal het klokhuis uit de appelen en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Versnipper de sjalotjes.
Giet de flageoletbonen af en doe ze in een grote kom. Verdeel de vis in stukjes en doe die samen met de appel en de sjalotjes bij de bonen.
Doe de azijn in een kommetje en voeg een mespunt zout toe. Roer goed en doe er de olie bij.
Giet de vinaigrette bij het gerecht in de grote kom en roer.
Stroop de kervelblaadjes af en strooi ze erover. Dien lauw of koud op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 23/03/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB