- Soort :
- hoofdgerechten
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 gram doperwtjes
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
3 kleine courgettes
8 trostomaten
oe bosje kervel
1 blik tonijn in eigen nat (280 gram)
0,5 dl witte wijn
3 eetlepels balsamicoazijn
zout
peper
Bereiding
Zet de erwtjes net onder water en kook ze in 10 minuten gaar met de tijm en de rozemarijn. Haal ze
met een schuimspaan uit het water en schrik ze onder koud stromend water om verkleuring te
voorkomen. Laat uitlekken. Zet het kookvocht apart.
Was de courgettes. Snij ze in flinterdunne schijfjes.
Was de tomaten en snij ze in vieren. Verwijder de pitjes met een klein lepeltje.
Pluk de blaadjes kervel van de takjes en snipper ze fijn.
Laat de tonijn uitlekken (gooi het nat niet weg), leg hem op een bord en haal hem met een vork uiteen.
Giet het nat van de tonijn bij het kookvocht van de erwtjes. Doe de wijn erbij en laat de helft inkoken.
Giet het vocht in een kom en laat afkoelen.
Leg de erwtjes, de courgettes, de tomaten, de kervel en de tonijn in een schotel. Meng voorzichtig.
Giet de azijn bij het lauwe kookvocht. Klop stevig met een vork tot de azijn is opgenomen.
Breng op smaak met zout en peper en giet de saus over de groenten en de tonijn.