Salade van cantharellen en gepocheerde eieren

Recept aangemaakt op 22/10/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2016 - 09h45
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

200 gram kleine cantharellen
150 gram kleine paddenstoelen
1 krulsla
1 eetlepel olijfolie
4 eieren
2 eetlepels azijn
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding van salade van paddenstoelen en gepocheerde eieren

Maak de paddenstoelen schoon. Was ze heel even met water en dep ze droog. Doe hetzelfde met de cantharellen.
Maak de sla schoon. Gebruik alleen de lichte bladeren. Was ze en zwier ze goed droog. Leg de rest van de sla weg en gebruik hem voor soep.

Verhit de olie in een koekenpan. Doe de paddenstoelen en de cantharellen erin, strooi er wat zout over en bak ze 2 tot 3 minuten op een hoog vuur.

Neem een grote kom en vul die met koud water. Breng een grote pot licht gezouten water aan de kook, en doe er één eetlepel van de azijn in. Breek een ei in een klein kommetje en giet het voorzichtig in het water zodra dat kookt: giet er eerst het eiwit in en daarna de dooier. Breng met een spatel het eiwit rond de dooier. Haal het ei met een schuimspaan uit het water zodra het eiwit mooi stevig en doe het in de slakom in de slakom met koud water. Laat het daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
Herhaal dit met de drie andere eieren.

Leg op elk bord wat van de sla en het paddenstoelenmengsel en giet het braadvocht eroverheen. Eindig met een gepocheerd ei. Besprenkel de salade met enkele druppels azijn. Strooi er tot slot wat fleur de sel over en geef een goede draai met de pepermolen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 22/10/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2016 - 09h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB