Salade van boulgour

Recept aangemaakt op 22/04/2013 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 22/04/2013 - 14h53
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

240 gram boulgour
200 g diepgevroren prinsessenbonen
1 bosje peterselie
4 takjes munt
250 gram kerstomaten
2 eetlepels olijfolie
1 citroen
200 gram feta
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van salade van boulgour



Doe de boulgour in een slakom. Doe er water bij tot de boulgour net onder staat. Laat 10 minuten zwellen. Giet af.
Breek intussen de diepgevroren boontjes. Leg ze 10 minuten in licht gezouten kokend water. Giet af.

Was de peterselie onder stromend water. Schud het water eruit en dep droog. Snij de steeltjes eraf met een schaar. Haal de blaadjes munt van de steeltjes en snij ze grof met een schaar.
Was de tomaten en snij ze doormidden.

Doe de boulgour, de bonen, de kruiden en de tomaten samen in een kom. Doe de olijfolie erbij, samen met het sap van de uitgeperste citroen. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
Verkruimel de feta en verdeel de kaas erboven. Dien op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 22/04/2013 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 22/04/2013 - 14h53
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB