Salade van bindsla, paddenstoelen, avocado en pompelmoes

Recept aangemaakt op 11/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/04/2017 - 09h36
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
voorgerechten
Ingrediënten :

Pompelmoes: 1
Citroen: 1
Sinaasappel: 1
Avocado: 1
Kastanjepaddenstoelen: 6
Bindsla: 6 bladeren
Grof bieslook: 1 bosje
Espelettepeper (Piment d'Espelette): 1 snuifje
Zout en peper van de molen

De ingrediënten voor dit slaatje zijn berekend op 2 personen als hoofdgerecht of op 3 tot 4 personen als voorgerecht.

PUB

Bereiding van de salade van bindsla, paddenstoelen, avocado en pompelmoes

Snij de boven- en de onderkant van de pompelmoes af, schil ze tot op het vruchtvlees en leg ze op een snijplank.
Snij alle partjes uit met een scherp mes en hou de pompelmoes daarbij boven een slakom, zodat het sap niet verloren gaat.

Pers het sap van een citroen en een sinaasappel uit en doe het in de slakom.

Schil de avocado. Snij het vruchtvlees in dunne schijfjes en doe ze één voor één in de slakom.

Verwijder de steeltjes van de kastanjepaddenstoelen. Veeg ze schoon en snij de koppen in schijfjes.
Doe ze op hun beurt in de slakom en roer alles voorzichtig dooreen.

Spoel en droog de bindsla, snij de bladeren in tweeën en verwijder de nerven.
Schik ze op een schotel.

Schil een bosje bieslook en snij het fijn.

Haal de schijfjes avocado en de paddenstoelen uit de slakom, schik ze tussen de slablaadjes en wissel telkens af met de kwartjes pompelmoes.
Doe er de bieslook bij.

Doe een beetje zout en een snuifje piment d'Espelette in het pompelmoessap en ga er twee keer over met de pepermolen. Giet de saus over de salade.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 11/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 14/04/2017 - 09h36
PUB