Salade van asperges, wulken en tomaten

Recept aangemaakt op 11/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/04/2016 - 11h13
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

1 bussel witte asperges
een twintigtal gekookte wulken
16 kerstomaten
150 g gemengde sla
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
fleur de sel
peper

Bereiding van salade van asperges, wulken en tomaten

Schil de asperges met een dunschiller. Snij ze op 8 tot 10 cm van de bovenkant af. Bind de koppen samen en hou de rest voor soep.

Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Doe de asperges erin en kook gaar in ongeveer 15 minuten (controleer met de punt van een mes of ze gaar zijn - het mes moet er gemakkelijk in gaan). Haal de asperges uit de pot en laat ze afkoelen op een vel keukenpapier.

Haal de wulken uit de schelp.

Was de kerstomaten en droog ze af. Snij ze doormidden.
Was de gemengde sla en zwier droog.

Bedek een schotel met de gemengde sla. Leg de asperges, de wulken en de kerstomaten er bovenop. Maak een vinaigrette met de olie en de azijn en giet die over de salade. Bestrooi met een beetje fleur de sel en geef nog een goede draai aan de pepermolen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 11/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/04/2016 - 11h13
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB