Salade van asperges met spiegeleieren

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/04/2014 - 17h30
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

2 bussels asperges
1 koffielepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels sherryazijn
8 eieren
20 gram parmezaanschilfers

Bereiding van de Salade van asperges met spiegeleieren

Schil de asperges en snij de stelen af op 15 cm hoogte van de punt.
Bind ze samen in twee bussels. Kook ze gaar in lichtgezouten water.

Maak een vinaigrette van de mosterd, de olie, de azijn en twee eetlepels water. Roer goed en breng stevig op smaak met zout en peper.

Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
Verdeel ze over vier borden. Giet er wat van de vinaigrette naast.

Doe één eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak er vier eieren in.
Laat ze op een bord glijden. Maak ze los van elkaar en rond met een mesje van elk eiwitrandjes af tot je een mooi rond ei hebt.
Doe hetzelfde met de vier andere eieren.

Leg op elk bord twee eieren boven op de asperges.
Bestrooi met wat parmezaanschilfers. Kruid de eieren met flink wat peper uit de molen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/04/2014 - 17h30
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB