Salade van asperges met langoustines

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 25/05/2010 - 00h00
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

16 grote witte asperges
1 bosje bieslook
12 langoustines of 12 grote roze garnalen
2 tot 3 eetlepels room
1 of 2 citroenen
1 mespunt mosterd
zout
versgemalen peper

Bereiding voor Salade van asperges met langoustines

Breng een grote pot water aan de kook. Snij de harde onderkant van de asperges af. Schil ze daarna grondig, was ze, maak er met keukengaren twee bussels van en laat ze 10 tot 15 minuten koken tot ze zacht zijn (controleer met de punt van een mes).
Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek of op een vel keukenpapier en laat afkoelen.
Snij intussen een tiental bieslookpunten af en leg die apart. Hak de rest fijn.
Dompel de langoustines 1 minuut (niet langer !) onder in het kokende aspergenat. Laat uitlekken, laat afkoelen en pel ze. Laat de kop en het laatste lid van de staart eraan.
Als u garnalen gebruikt, pel ze dan op dezelfde manier (maar zonder ze vooraf te koken!).
Vermeng in een kom de room met het sap van de citroen(en). Doe de mosterd erbij voor een wat stevigere smaak. Kruid de saus met zout en peper en werk er het gesnipperde bieslook onder.
Schik de asperges op een schotel en wissel af met de langoustines. Leg er de bieslookpuntjes tussenin. Overgiet met de bieslooksaus of geef de saus er apart bij.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 25/05/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB