Salade met bonen en tonijn

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/06/2017 - 11h06
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

Rode uien: 2
Witte bonen natuur: 1 klein blik
Rode bonen natuur: 1 klein blik
Tonijnstukjes in olie: 1 blik van 250 g
Bieslook: 1 bos
Kervel: 1 bos
Wittewijnazijn: 2 eetlepels
Mosterd
Zout, peper

PUB

Bereiding van salade met bonen en tonijn

Pel en versnipper de uien. Laat de twee blikken bonen uitlekken, spoel de bonen af. Meng ze in een slakom met de uien en de tonijn.
Spoel het bieslook af, knip de stengels boven de slakom met een schaar in stukjes. Haal de kervelblaadjes van de stengels en voeg toe. Goed mengen.
Meng een koffielepel mosterd met de wittewijnazijn in een kom. Giet in de slakom. Meng opnieuw. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Het is niet nodig in de vinaigrettesaus olie toe te voegen, de olie in het blik tonijn volstaat. Anders wordt de salade te vet.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 14/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 15/06/2017 - 11h06
PUB