Salade hawaïenne

Recept aangemaakt op 02/04/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/04/2012 - 15h48
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

60 gram rijst
2 kleine ananassen
1 citroen
3 eetlepels room
2 koffielepels mosterd
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel cognac
tabasco
500 gram roze garnalen
1 snee ham van 80 tot 100 g
1 banaan
1 klein blikje maïs
1 bosje dragon
zout
peper
PUB

Bereiding van salade hawaïenne


Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Zet koel weg.
Snij de ananassen in de lengterichting doormidden. Snij de top niet af. Haal het vruchtvlees eruit en snij het in schijven en dan in kleine blokjes. Snij het harde middelste deel weg. Vang tijdens het snijden het sap op. Besprenkel de binnenkant van de schillen en de top overvloedig met citroen. Zet koel weg.
Maak de cocktailsaus klaar: klop in een kom de room, het opgevangen ananassap, de mosterd, de ketchup en de cognac op. Breng op smaak met zout, peper en tabasco. Zet koel weg
Pel de garnalen.
Verwijder al het vet van de ham en snij de snee in blokjes.
Schil de banaan en snij ze in ronde schijven. Besprenkel die ook met citroensap.
Laat de maïs uitlekken.
Haal de dragonblaadjes van de takjes. Hak ze fijn, maar laat enkele blaadjes heel voor de versiering.
Doe alle ingrediënten in een slakom en meng ze voorzichtig. Giet er de cocktailsaus over en meng nog eens.
Verdeel de bereiding over de ananashelften.
Versier met de blaadjes dragon. Dien goed koel op.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 02/04/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/04/2012 - 15h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB