Rundstoofschotel met pruimen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Indien u op dieet bent, gaat het er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Hieronder vindt u een lichte, gezonde en evenwichtige maaltijd.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


700 gram stoofvlees
1 takje peterselie
1 takje tijm
2 sinaasappelen
5 jeneverbessen
10 korrels zwarte peper
geraspte muskaatnoot
1 fles rode wijn
150 gram pruimen
1 klein glas armagnac
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 bussel jonge wortelen
1 bot lente-uitjes
150 gram paddenstoelen
1 eetlepel tomatenconcentraat
zout, peper

Het recept


De dag voordien:
Snijd al het vet van het stoofvlees zorgvuldig weg. Leg de stukken vlees in een kom, samen met de peterselie, de tijm, het sap van één sinaasappel, de jeneverbessen, de peper en een flinke dosis muskaatnoot. Giet de rode wijn erover. Laat minstens zes uur marineren op een koele plek. Zet de pruimen in de week in de armagnac. Doe er eventueel een klein beetje water bij.
Pel de sjalotten en de teentjes knoflook. Maak de wortelen, de uitjes en de paddenstoelen schoon. Snijd de sjalotten in ringen, de knoflookteentjes in tweeën en de wortelen ook in ringen.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Verhit twee eetlepels olijfolie in een braadpot. Laat het vlees aan alle kant aanbruinen. Laat de stukken uitlekken op een stuk keukenpapier en giet de olie weg.
Leg het vlees terug in de pot. Doe er alle groenten bij. Meng alles gedurende 3 minuten op een zacht vuur. Filter de marinade en doe ze in de pot bj het vlees. Snijd de tweede sinaasappel in schijven en doe die samen met het tomatenconcentraat bij het vlees.
Strooi er wat zout over en laat 1 uur op een middelmatig vuur stoven.
Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Doe de pruimen erbij en laat nog eens 30 minuten stoven. Haal het vlees uit de pot en laat het braadvocht inkoken. Dien op in de pot.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB