Rundsgebraad met melk en paddenstoelen

Recept aangemaakt op 04/11/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 6 personen

3 sjalotten
400 gram paddenstoelen
1 kilo rundsgebraad
2 eetlepels olijfolie
1 l halfvolle melk
3 blaadjes salie
zout
peper

Bereiding

Pel de sjalotten en snij ze in kleine schijfjes. Maak de paddenstoelen schoon en snij ook die in schijfjes. Leg deze groenten opzij.
Verhit 1 eetlepel olie in een ovenvaste braadpot en braad het gebraad aan alle kanten aan. Haal het vlees uit de pot, gooi het vet weg en veeg de pot droog met keukenpapier.
Doe het vlees weer in de pot, doe de melk erbij en de salie. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de oven en laat 1 uur op 180°C stoven.
Verhit de rest van de olie in een pan en stoof de sjalotten gedurende 10 minuten. Doe er dan de paddenstoelen bij, meng en laat ze op een vrij hoog vuur 10 minuten stoven. Bestrooi met zout en peper.
Haal de schotel uit de oven en leg het gebraad op een warme schotel.
Laat de melksaus indikken. Proef en breng eventueel verder op smaak
Leg de paddenstoelen en sjalotten rond het vlees en giet er de ingekookte saus over.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 04/11/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB