Rundsbiefstuk met sjalotjes en minigroenten met marjolein

Recept aangemaakt op 14/04/2011 - 10h11 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/03/2017 - 17h31
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

500 gr bonen of erwtjes
150 gr peulerwten
1 bussel kleine witte uien
1 koffielepel olijfolie
150 gr diepvriessjalotjes
5 à 6 soeplepels Xeres vinaigrette
4 takjes verse marjolein
400 gr rundsbiefstuk
4 takjes bieslook
zout, peper

Bereiding van rundsbiefstuk met sjalotjes en kleine groentjes met marjolein

Warm een druppel olijfolie op in een kleine pot. Doe de diepgevroren sjalotjes erbij. Breng ze 3 minuten aan de kook en roer.

Doe hier 1 soeplepel Xeres vinaigrette bij tot het vocht is verdampt. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de vinaigrette toe terwijl het kookt op een zacht vuurtje.

Bewaar deze bereiding warm. Dop de bonen.

Was de peulerwten en haal de draden eruit. Was de kleine uien. Kook dit alles en doe erna in de saladier. Ontblader de marjolein en meng eronder.

Bedek en bewaar in bain-marie zodat het goed warm blijft en de marjolein z'n parfum aflevert.

Snij de biefstuk in 4 sneden en grill. Leg de sneden daarna op een bord en bedek ze met de bereiding van de sjalotjes en de vinaigrette.

Leg de groentjes er rond.

Snij de takjes bieslook fijn en verstrooi over de groenten.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 14/04/2011 - 10h11 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/03/2017 - 17h31
PUB