Rugpijn: leve yoga!

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 07/03/2006 - 00h00
-A +A

PUB

Yoga is een combinatie van stretchen, relaxeren en verstevigen

Bij yoga worden stretchoefeningen, relaxatie en spiertraining gecombineerd door een lang vasthouden van houdingen en is daarom een erg interessante oplossing voor mensen die vaak rugpijn hebben. Uit een recente studie blijkt trouwens dat de voordelen die met yoga worden gezien, significant groter zijn dan deze die met methoden van zelfmedicatie voor pijnbestrijding of rugspieroefeningen worden behaald. Er werden uiteraard geen bijwerkingen genoteerd in de yogagroep. De gunstige effecten van yoga bij stress en op het hart zijn al bewezen, zodat deze therapie steeds vaker zou moeten worden aanbevolen aan mensen die een natuurlijke oplossing voor hun problemen zoeken. In het geval van yoga zijn de patiënten voortaan zeker van een volledig natuurlijke aanpak in combinatie met een efficiëntie die wetenschappelijk bewezen is. Nog een laatste opmerking: net als elke nieuwe vorm van lichaamsbeweging moet men zes maanden tot een jaar aan yoga doen voor men ten volle van de gunstige effecten ervan kan genieten. Bij de studie over lagerugpijn werden de beste resultaten opgetekend na zes maanden opvolging. Met andere woorden: de aanhouder wint!

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 07/03/2006 - 00h00

Sherman KJ et al., "Comparing yoga, exercise, and self-care book for chronic low back pain. A randomised controlled trial', Ann Int Med 2005; 143:849-856.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
gezondheidfitheid

Dit kan je helpen voorkomen door kinderen van jongs af aan goed te laten bewegen...Yoga is er nu ook voor kinderen. http://www.yogavoorkinderen.com

Thijanna

PUB