PUBLICITÉ

Rozengeranium, het elixer voor de huid

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 24/06/2015 - 17h18
-A +A

De rozengeranium is bij parfummakers erg in trek om zijn zachte en zoete geur. Maar de plant wordt ook gewaardeerd om haar geneeskrachtige eigenschappen en rimpelwerende werking. Gebruikt in de vorm van etherische olie wordt de plant een echt elixer van de huid, zowel om ze te behandelen als om ze schoon te maken.

Alles over de etherische olie van rozengeranium.

PUB

De rozengeranium is afkomstig uit Zuid-Afrika  en wordt ook wel eens geranium van Egypte genoemd.

De plant wordt traditioneel gekweekt in de Maghreb-landen, op Réunion en op Madagaskar. Vandaag bestaan er zowat overal ter wereld plantages.

Etherische olie van rozengeranium verzacht kleine wonden

Met de etherische olie (EO) van rozengeranium kunt u lichte bloedingen verminderen of zelfs helemaal stoppen.

De olie is helend, ontstekings- en bacteriënwerend en is ideaal om sneetjes na het scheren of epileren te verzorgen, maar ook lichte brandwonden, insectenbeten en acnepuistjes. Ze helpt ook tegen eczeem, aft en bloedingen van het tandvlees.

Hoe gebruikt u etherische olie van rozengeranium?
Maak de wonde eerst schoon en droog.  Leng de etherische olie van rozengeranium voor u ze aanbrengt aan met plantaardige olie (van calendula bijvoorbeeld). Reken een of twee druppels etherische olie per koffielepel olie. De etherische olie  kan ook puur gebruikt worden voor bepaalde gerichte handelingen. Doe bijvoorbeeld een druppel op een verband na een insectenbeet of masseer een druppeltje in op de plek waar het tandvlees ontstoken is.

Schimmelwerend

Etherische olie van rozengeranium helpt ook schimmels bestrijden. In combinatie met een schimmeldodend middel wordt het effect nog beter.

Bij een vaginale schimmel of een schimmel van de urinewegen kunt u een of twee druppels opgelost in wat plantaardige olie in de pelviszone (bekken) masseren. Etherische olie dringt door de huid en werkt ook als ze niet direct wordt aangebracht.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 31/03/2014 - 11h55 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 24/06/2015 - 17h18
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ