Roulade van courgettes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 27/07/2011 - 15h27
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

2 courgettes
200 gr platte kaas
4 takjes rozemarijn
1 teen look
1 koffielepel fijngestampte peper
2 soeplepels olijfolie
zout

Bereiding van roulade van courgettes

Snij de uiteinden van de courgettes af. Spoel ze en droog ze goed af en snij in de lengte plakken van ongeveer 3 mm, zonder de courgettes eerst te schillen.

Leg de courgettes in het stoommachine (cuit vapeur) dat half gevuld is met kokend water.

Laat gedurende 5 minuten koken, en laat daarna uitlekken op absorberend papier. Strooi er wat zout over en laten afkoelen.

Ontblader 2 takjes rozemarijn. Maal ze fijn in de robotmixer. Leg ze erna aan de kant. Pel het teentje look en snij het fijn.

Verzamel in een tas de platte kaas, de look, de takjes fijngemalen rozemarijn, de fijne peper en 2 soeplepels olijfolie. Rustig mengen om de homogene massa te behouden.

Smeer op de sneden courgette een laagje crème van de kaas. Rol ze op en sluit ze aan de hand van kleine stokjes.

Leg ze op een schotel. Strooi de rest van de rozemarijn erover.

Koel opdienen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 27/07/2011 - 15h27
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB