Rosacea: wanneer moet u een dermatoloog raadplegen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 20/02/2007 - 00h00
-A +A

Rosacea is een vaak voorkomende huidontsteking, ongeveer 10% van de volwassenen kampt ermee. Maar niet meer dan twee op tien mensen weten dat ze met een huidontsteking kampen. En dat is jammer omdat mensen met rosacea een dermatoloog moeten raadplegen om te voorkomen dat de onsierlijke huidaandoening erger wordt.

PUB

Rosacea of couperose

Rosacea gaat gepaard met roodheid ter hoogte van de wangen, neus en voorhoofd en duikt eerst op met opstoten om daarna permanent te worden. Na de opstoten treden kleine verwijde bloedvaatjes op en wanneer de aandoening verergert kunnen oedeem en huidverdikkingen optreden.
Idealiter moet rosacea verzorgd worden vanaf de eerste manifestatie die vaak gepaard gaat met prikkelingen, onder meer ter hoogte van de ogen, en warmteopwellingen.
 

Een huidaandoening die vaak voorkomt bij vrouwen

De aandoening treedt in de meeste gevallen op rond de leeftijd van 20 à 25 jaar, na het verdwijnen van de jeugdpuistjes, om een hoogtepunt te bereiken rond de leeftijd van 45 jaar. Vrouwen met een bleke huid hebben er vaker last van, maar ook mannen kunnen de ziekte krijgen, meestal in een ergere vorm.
 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 20/02/2007 - 00h00

Persdossier van Galderma, januari 2007.

Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
Weg rode wangen! Geüpdatet op 13/02/2007 - 00h00

Couperose is een aandoening die gepaard gaat met min of meer uitgesproken rode vlekken in het gelaat. Mensen die met deze hinderlijke huidaandoening kampen, moeten weten dat ze behandeld kan worden. En iedereen moet weten dat de rode wangen of verwij...

Couperose: uitlokkende en verergerende factoren Geüpdatet op 13/03/2007 - 00h00

Couperose is een vaak voorkomende huidaandoening, maar toch kent het grote publiek de ziekte niet echt. En ook voor artsen heeft de ziekte nog ongekende aspecten. Maar de factoren die couperose uitlokken en verergeren zijn almaar beter gekend.

Acne en gelaatsreiniging: wat is de ideale frequentie? Geüpdatet op 28/11/2006 - 00h00

Men zegt vaak dat mensen met acne die hun gezicht te vaak wassen, nog meer last zullen krijgen. Maar adolescenten die aan acne lijden, hebben precies de neiging om hun gelaat een paar keer per dag te reinigen om zich beter te voelen en om er beter ui...

Meer artikels