Rookverbod in cafés vanaf vandaag!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 30/06/2011 - 17h34
-A +A

Rokers, opgelet: vanaf vandaag is het verboden om op café nog een sigaret op te steken…

PUB

Vanaf vandaag rookverbod in alle horecabedrijven

Gelukkig is het terrasjesseizoen begonnen! Zo hebben rokers buiten toch nog een plekje om er eentje op te steken en intussen te wennen aan het verbod, maar dat is ook het enige wat hen rest…

Want vanaf vandaag geldt een strikt rookverbod in alle horecabedrijven, ook als er geen eten geserveerd wordt. Voor de kelners in cafés is het natuurlijk goed nieuws. Net als hun collega’s in de restaurants hoeven ze nu niet langer hun longen vol te zuigen met rook als ze dat niet willen.

 

De meningen zijn trouwens verdeeld. Volgens de Stichting tegen kanker vindt 73% van de Belgen het rookverbod in cafés een goeie zaak.  

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 30/06/2011 - 17h34

Persbericht –FOD Volksgezondheid

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
31 mei: Wereld Niet-Rokersdag Geüpdatet op 25/05/2004 - 00h00

Deze internationale rookvrije dag is de ideale gelegenheid voor rokers om tijdelijk hun sigaretten weg te bergen, als aanmoediging om definitief te stoppen.

Stoppen met roken: een drievoudige verslaving? Gepubliceerd op 15/12/2014 - 12h51

Combineert u de sigaret liever met een kop koffie, of bent u een echte nicotineverslaafde ? Iedere roker is anders. U wenst voorgoed te stoppen met roken ? Analyseer dan eerst uw verslaving. Is ze eerder fysiek, psychologisch of gedragsgebonden? Of e...

Stoppen met roken: actie! Gepubliceerd op 12/09/2014 - 11h26

Er doen heel wat hardnekkige misverstanden de ronde over roken en nicotinesubstituten en die kunnen ervoor zorgen dat men er niet in slaagt om te stoppen met roken. Hier is de gelegenheid bij uitstek om uw kennis te testen.

Meer artikels