- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
1 roodbaars
4 takjes koriander
5 eetlepels sojasaus
5 eetlepels nuoc mam (Vietnamese vissaus)
2 eetlepels chilisaus
3 citroenen
2 eetlepels olijfolie
5 cm gember
1 teentje look
4 grote rode uien
PUB
Bereiding voor roodbaars met koriander en ui
Vraag uw visboer om de roodbaars schoon te maken en te ontschubben. Stop de takjes koriander in de buik.
Doe de sojasaus in een kom, samen met de nuoc mam, de chilisaus, het sap van de citroenen en de olie. Schil en rasp de gember, pel het lookteentje, hak het fijn en doe alles in de kom bij de rest. Meng alles goed.
Leg de roodbaars in de kom en draai hem een paar keer om. Dek de kom af met een vel huishoudfolie en laat 4 uur marineren in de koelkast. Draai de vis een paar keer om zodat hij gelijkmatig marineert.
Pel de uien en snij ze in tweeën.
Bak de roodbaars 15 tot 20 minuten, draai hem regelmatig om en wrijf in met de marinade. Gril tegelijk de uien.
Leg de roodbaars op een schotel en leg er de gegrilde uien rond.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist
le 15/06/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist
le 28/01/2013 - 14h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ