Rood fruit met meloen en crème anglaise met vanille

Recept aangemaakt op 06/08/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/05/2016 - 10h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 meloen
300 gram aardbeien
1 bakje frambozen
2,5 dl halfvolle melk
1 vanillepeul
2 eierdooiers
2 eetlepels honing
verse munt
PUB

Bereiding van rood fruit met meloen en creme anglaise met vanillesmaak

Giet de melk in een slakom.
Open de vanillepeul in de lengte en schraap er met een mesje de zaadjes uit. Doe ze bij de melk.
Voeg de eierdooiers toe en de suiker.
Klop het mengsel met een garde of met een mixer op tot een homogeen mengsel.

Giet het in een kookpot. Verwarm langzaam.
Kook de crème anglaise onder voortdurend roeren met een houten lepel totdat de crème aan de lepel blijft kleven.

Laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snij ze in grote stukken.
Maak de frambozen schoon.
Snij de meloen doormidden en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in vier mooie kwarten.

Giet de afgekoelde crème anglaise in borden of in een schotel. Verdeel het fruit erover.
Versier met enkele blaadjes munt.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 06/08/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/05/2016 - 10h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB