Romige soep van veldsla met eekhoorntjesbrood

Recept aangemaakt op 04/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/09/2013 - 15h02
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

2 bakjes veldsla

200 g eekhoorntjesbrood (of gewone champignons)
1 bosje kervel1 sjalotje
2 eetlepels olijfolie
50 cl gevogeltebouillon
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor romige soep van veldsla met eekhoorntjesbrood

Was de veldsla.
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kleine stukjes.
Was de kervel, dep droog en stroop de blaadjes af.
Pel het sjalotje en versnipper het.

Verhit de helft van de olijfolie in een braadpot, doe het sjalotje erbij en stoof glazig in 2 tot 3 minuten.
Doe er dan de veldsla en de kervel bij en roer goed.
Giet de bouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten koken.

Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en stoof de paddenstoelen even.
Breng op smaak met zout en peper. Haal de paddenstoelen uit de pan en hou ze warm.

Giet het nat van de paddenstoelen in de pot bij de veldsla.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Giet de soep in een soepterrine en voeg de paddenstoelen toe.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 04/01/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 30/09/2013 - 15h02
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB