- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 25 minutes
- Ingrediënten :
-
2 bakjes veldsla
200 g eekhoorntjesbrood (of gewone champignons)
1 bosje kervel1 sjalotje
2 eetlepels olijfolie
50 cl gevogeltebouillon
zout
versgemalen peper
Bereiding voor romige soep van veldsla met eekhoorntjesbrood
Was de veldsla.
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kleine stukjes.
Was de kervel, dep droog en stroop de blaadjes af.
Pel het sjalotje en versnipper het.
Verhit de helft van de olijfolie in een braadpot, doe het sjalotje erbij en stoof glazig in 2 tot 3 minuten.
Doe er dan de veldsla en de kervel bij en roer goed.
Giet de bouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten koken.
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en stoof de paddenstoelen even.
Breng op smaak met zout en peper. Haal de paddenstoelen uit de pan en hou ze warm.
Giet het nat van de paddenstoelen in de pot bij de veldsla.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Giet de soep in een soepterrine en voeg de paddenstoelen toe.