Romige soep van sperziebonen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 17/08/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 l water
600 g sperziebonen
1 teentje look
1 eetlepel olijfolie
1 blokje gevogeltebouillon
3 takjes dragon
3 eetlepels geraspte parmezaan
zout
versgemalen peper

Bereiding


Breng het water aan de kook. Top de sperziebonen, was ze en snij ze in stukken. Pel het teentje look en versnipper het.
Verhit de olie in een braadpot en stoof de look goudbruin. Doe de sperziebonen erbij en stoof nog eens 2 tot 3 minuten. Vergeet niet te roeren. Doe het hete water en het verkruimelde bouillonblokje erbij.
Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur dan iets lager. Laat een twintigtal minuten koken.
Was intussen de dragon, dep droog en stroop de blaadjes af.
Mix de soep tot een homogene smeuïge massa. Leng eventueel aan met water als ze te dik is.
Doe de parmezaan erbij en roer goed. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet over in een soepterrine en werk af met enkele blaadjes dragon. Dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 17/08/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB