PUBLICITÉ

Romige slasoep met escargots

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/12/2008 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

3 grote kroppen sla
1 eetlepel olijfolie
3 tot 4 eetlepels maïszetmeel
1 kleine bokaal of blik escargots
4 koffielepels ongezoete geconcentreerde melk
zout
peper

Bereiding

Snij de harde steel van de sla en gooi de lelijke buitenste bladeren weg. Maak alle andere los en was ze.
Rol drie of vier bladeren samen op en hak ze grof.
Verhit de olie in een pot en doe er de gehakte sla in. Roer goed en laat 5 minuten stoven.
Doe er 3 glazen water bij zogauw de sla ineengezakt is. Breng op smaak met zout. Leg het deksel op de pot en laat 15 minuten op een matig vuur koken. Roer af en toe.
Haal de pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer.
Los het maïszetmeel op in een glas water en giet dat bij de soep. Verwarm langzaam en roer. Doe er eventueel nog wat water respectievelijk maïszetmeel bij om de juiste consistentie te verkrijgen. De soep moet romig zijn.
Doe het blik escargots open en giet de inhoud in een zeef. Spoel grondig onder de kraan. Doe de escargots in de soep en breng die nog even aan de kook.
Proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Giet de soep in een soepterrine of schep ze in de borden. Giet de melk er in slierten in. Dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 02/12/2008 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ