Romige champignonsoep met selder en bieslook

Recept aangemaakt op 04/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/11/2014 - 10h43
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

250 g champignons
1 seldervoet met stengel
2 bosjes bieslook
1 eetlepel olijfolie
1 l gevogeltebouillon
2 eierdooiers
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de romige champignonsoep met selder en bieslook

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukken.

Maak ook de selder schoon en was hem.
Hou enkele mooie bladeren apart en snij al de rest in heel kleine stukjes.

Was het bieslook, dep het droog en snij het fijn.

Verhit de olijfolie in een braadpot en stoof de champignons en selder even.
Giet dan de bouillon erbij, roer goed en kook nog eens 20 minuten.

Doe er vervolgens drie kwart van het bieslook bij en laat nog eens 2 minuten koken.

Mix de soep tot ze mooi homogeen is. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de eierdooiers in de soepterrine. Giet er beetje bij beetje en al kloppend een kleine pollepel hete soep bij en doe er dan de rest van de soep bij. Blijf intussen stevig doorkloppen, anders stollen de dooiers.

Giet de soep weer in de pot en warm ze net voor het opdienen langzaam op. Let erop dat ze niet meer kookt.
Doe de rest van het bieslook en de apart gehouden selderbladeren er op het laatste moment bij.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 04/01/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/11/2014 - 10h43
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB