Romeinse sla met kwarteleitjes en tonijn

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/06/2010 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 Romeinse sla
8 kwarteleitjes
4 ansjovisfilets
200 gram verse tonijnfilets
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
peper

Bereiding

Maak de salade schoon en haal de blaadjes uiteen.
Kook de eieren tot ze zacht zijn (2 minuten). Schrik ze onder koud stromend water en pel ze.
Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes.
Snij de tonijn in vier gelijke stukken. Verhit wat olijfolie in een pan en laat ze aan elke kant 1 tot 2
minuten bakken. Let erop dat ze mooi rozig blijven.
Haal de vis uit de pan en leg hem op een vel keukenpapier. Snij in fijne repen.
Doe de sla in een slakom. Maak een vinaigrette van de olijfolie en de azijn. Doe de ansjovisstukjes erin.
Meng voorzichtig en giet over de sla.
Leg er de kwarteleitjes op en de reepjes tonijn.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB