• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  3 mening
 • Commentaren (0)

Roken en seks gaan niet goed samen!

Roken en seks gaan niet goed samen!Roken werd vroeger geassocieerd met verleidelijk zijn. Het glamourimago van steracteurs die in filmscènes ijverig rookten, zat er zeker voor iets tussen. Vandaag krijgt roken een almaar negatiever beeld en valt ook dat verleidelijke kantje meer en meer weg. Rokers hebben vaak gele tanden, hun adem stinkt en ze zijn kortademig. Maar dat is niet alles. Ook bij het vrijen kunnen rokers niet het beste van zichzelf geven. Genoeg argumenten dus om de sigaret met een scheef oog te bekijken.

Rokers vrijen minder


Jonge koppeltjes tussen 24 en 36 jaar die gezond zijn en die kinderen willen, zouden zich voluit in het liefdesspel moeten storten. En dat doen ze ook, want ze vrijen gemiddeld 12 keer per maand. Behalve dan de rokers. Die scoren veel slechter. Koppeltjes waarvan de man meer dan 30 sigaretten per dag rookt, vrijen maar 6 keer per maand. Dat is maar half zoveel! (1)

Rokers genieten minder


In dezelfde enquête werd ook gepeild naar de graad van bevrediging bij het vrijen. Bij niet-rokers is de tevredenheid 9 op 10, bij rokers is dat amper 5 op 10!
Rokers vrijen dus niet alleen twee keer minder, ze genieten ook twee keer minder!

Artikel gepubliceerd door op 25/05/2009

Bronnen: (1 ) Zavos, P.M., Zarmakoupis, C.N., Correa, J.R., Zarmakoupis-Zavos, P.N.: The impact of cigarette smoking on male and female sexual behavior: comparisons between smoking and non-smoking couples. The 56th Annual Meeting of the American Society for Reproductive Medicine, San Diego, CA, USA, Oktober 21-25, 2000. (2) Reuters, American Society for Reproductive Medicine, Men's Health

Vindt u het artikel interessant?