Roken en seks gaan niet goed samen!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 25/05/2009 - 00h00
-A +A

PUB

De penis van rokers is kleiner bij de erectie!


De elasticiteit is een zeer kostbare eigenschap van het mannelijke geslachtsorgaan. Ze komt tot stand door de werking van een eiwit met de zeer toepasselijke naam elastine. Maar bij rokers vermindert de kwaliteit van de erecties door het koolmonoxide dat ze binnenkrijgen. Die stof vernauwt de bloedvaatjes al vanaf de eerste trek, ook dus bij de penis. Bij een erectie wordt er minder bloed aangevoerd en komt er dus ook minder zuurstof in het bindweefsel van de penis terecht. Door het chronische zuurstofgebrek in de bloedvaatjes van de penis gaat het elastinegehalte geleidelijk aan dalen en verliest de penis na verloop van tijd een deel van zijn rekvermogen. De man in kwestie krijgt nog wel een erectie, maar die bereikt niet meer haar maximale lengte(2). Het is een beetje zoals een 'verduurd' elastiekje. Dat heeft ook niet meer dezelfde mechanische eigenschappen.

Feiten die angst inboezemen!


Vreemd genoeg zijn deze feiten relatief weinig bekend. Dat komt omdat ze alarmerend zijn en angst inboezemen. En dat dan niet zozeer bij rokers, dan wel bij diegenen die geld verdienen met de verkoop van sigaretten... Hebt u toch nog trek in een sigaret? Dan zegt het wel iets over hoe verslavend deze drug wel is!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 25/05/2009 - 00h00 (1 ) Zavos, P.M., Zarmakoupis, C.N., Correa, J.R., Zarmakoupis-Zavos, P.N.: The impact of cigarette smoking on male and female sexual behavior: comparisons between smoking and non-smoking couples. The 56th Annual Meeting of the American Society for Reproductive Medicine, San Diego, CA, USA, Oktober 21-25, 2000. (2) Reuters, American Society for Reproductive Medicine, Men's Health
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB