Rog met tomatencoulis

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Een menu dat bereid wordt op basis van seizoensproducten en dat bovendien evenwichtig is. Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor 2 personen


Rog: 500 g
Trostomaten: 8
Ui: 1
Laurier: 1 blaadje
Tijm: 1 takje
Kruidnagel: 2
Olijfolie: 1 eetlepel
Poedersuiker: ½ koffielepel
Xeresazijn: 1 koffielepel
Bereidingstijd: 40 minuten

De coulis bereiden:


Haal de tomaten leeg en snij ze in stukjes. Schil de ui, snij hem in stukjes en bak hem goudbruin in een pan met de hete olie. Voeg er de tomaten en de aromaten aan toe en strooi er peper en zout over.
Bak de tomaten gedurende 25 tot 30 minuten op een zacht vuurtje en roer regelmatig, zodat het water van de tomaten verdampt. Doe er vervolgens de suiker en de azijn bij, meng alles goed dooreen en laat het gerecht nog 5 minuten bakken.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB