Rog met tomaat

Recept aangemaakt op 15/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 07/01/2013 - 14h09
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

1 kg roggenvleugels
100 g rijst
2 uien
2 teentjes look
½ bosje peterselie
1 groot blik gepelde tomaten
1 glas witte wijn
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor Rog met tomaat

Was de rog onder de kraan. Laat de vis dan 30 minuten weken in azijnwater.
Breng de visfumet bijna net aan de kook en laat de rog er 15 minuten in garen.

Doe de rijst in licht gezouten kokend water en kook hem tot hij half gaar is. Laat uitlekken.
Pel de uien en de teentjes look en versnipper ze.
Was de peterselie, stroop de blaadjes af en versnipper die.

Doe de rog samen met de uien, de look en de peterselie in een braadpot. Doe de uitgelekte rijst erbij. Giet de inhoud van het blik tomaten en de witte wijn erbij. Strooi er wat zout over.

Laat 20 tot 25 minuten stoven op een zacht vuur. Kruid aan het eind van de kooktijd met peper.
Dien goed heet op in de pot of in een voorverwarmde schotel.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 15/03/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 07/01/2013 - 14h09
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB