Rog met mosterd

Recept aangemaakt op 15/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/03/2012 - 10h21
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

1 kg roggenvleugels
1 l visfumet
1 teentje look
1 bosje kervel
2 eetlepels room
2 koffielepels mosterd
1 citroen
zout
versgemalen peper

Bereiding van Rog met mosterd



Was de rog onder de kraan. Laat de vis dan 30 minuten weken in azijnwater.
Breng de visfumet bijna net aan de kook en laat de rog 15 minuten garen.
Pel het teentje look en versnipper het. Was de kervel, stroop de blaadjes af en hak ze grof.
Meng in een steelpan de room en de mosterd. Doe er het sap van de citroen bij. Giet er een kleine pollepel van het kookvocht van de vis bij en meng alles op een zacht vuurtje. Doe het teentje look erbij en de kervel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Laat de rog uitlekken en leg de vis op een voorverwarmde schotel. Overgiet met de saus. Dien meteen op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 15/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/03/2012 - 10h21
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB