Rog met kappertjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/03/2010 - 00h00
-A +A

Recept voor Rog met kappertjes: Ingrediënten voor 4 personen


1 kg roggenvleugels
1 l visfumet
2 eieren
½ bosje platte peterselie
2 eetlepels kappertjes
3 eetlepels olijfolie
½ citroen
zout
versgemalen peper

Recept voor Rog met kappertjes: Bereiding


Was de rog onder de kraan. Laat de vis dan 30 minuten weken in azijnwater.
Breng de visfumet bijna net aan de kook en laat de rog er 15 minuten in garen.
Kook de eieren tot ze hard zijn. Koel ze af onder stromend water, pel ze en hak ze grof.
Was de peterselie, stroop de blaadjes af en hak die grof.
Doe de eieren, de peterselie en de kappertjes in een steelpan. Giet de olijfolie erbij en verwarm alles tot het lauw is. Doe het sap van de citroen erbij en breng op smaak met een beetje zout en royaal peper.
Laat de rog uitlekken. Schik de vis op een voorverwarmde schotel en overgiet met de lauwe kappertjessaus. Dien meteen op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 15/03/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB