Risotto van schelpjes met radijsgroen

Recept aangemaakt op 25/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/01/2016 - 13h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
Ingrediënten :

1 bosje radijzen
60 cl kippenbouillon
2 sjalotten
200 g schelpjes
3 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Recept voor Risotto van schelpjes met radijsgroen

Was het bosje radijzen zorgvuldig. Maak het bosje lot, haal de radijzen eraf en leg er een tiental opzij. De rest kunt u op traditionele wijze bij het aperitief geven. 

Hak het groen grof. Snij de 10 radijzen in kleine blokjes.

Breng de bouillon aan de kook.

Pel de sjalotten en hak ze fijn.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en stoof de sjalotten 5 minuten. Doe er dan de schelpjes bij. Roer goed zodat ze rondom rond bedekt zijn met olie.

Doe er 2 pollepels van de bouillon bij en laat garen tot al het vocht is opgenomen. Doe er nog wat bouillon bij (zoals voor een risotto), laat garen tot het vocht is opgenomen en ga zo door tot de schelpjes gaar zijn.

Doe halverwege de kooktijd het groen van de radijzen erbij. Strooi er een klein beetje zout op.

Doe er aan het eind van de kooktij de gehakte radijsjes bij en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Roer alles goed dooreen.

Proef en kruid eventueel nog bij. Dien goed heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 25/01/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 15/01/2016 - 13h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB