Risotto van pasta-schelpjes en kabeljauw

Recept aangemaakt op 27/08/2012 - 13h25 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/01/2016 - 14h28
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

2 kleine courgettes
1 citroen
75 cl visfumet
1 kabeljauwrug (300 à 400 gr)
1 witte ui
2 soeplepels olijfolie
200 gr pasta-schelpjes
1 glas witte wijn
4 à 5 takjes peterselie
zout, versgemalen peper

Bereiding van de risotto van pasta-schelpjes met kabeljauw

Snij de uiteinden van de courgettes. Was de courgettes, droog ze en rasp ze grof. Doe ze in een slakom, zout ze lichtjes en besproei ze met citroensap. Hou opzij.
Snij de peterselie fijn. Hou opzij.

Verwarm de visfumet in een kookpot. Snij de kabeljauwrug in vier stukken en leg ze in de kokende fumet. Laat 5 à 6 minuten koken en hou afgedekt op een bord opzij.
De fumet gebruiken we om de pasta op de wijze van een risotto te koken.

Schil en versnipper de ui.

Verwarm een kookpot met wat olijfolie en laat de ui er gedurende 2 à 3 minuten in fruiten. Regelmatig roeren. Doe dan de pastaschelpjes erbij. Goed roeren zodat ze goed in de olijfolie zitten.

Blus met de witte wijn. Roer goed zodat de pasta-schelpjes de wijn goed kunnen absorberen.

Doe dan een goede scheut van de fumet erbij. Vervolgens, zoals bij een gewone risotto met rijst, voegt u er beetje bij beetje opnieuw (vis)bouillon bij totdat de pasta-schelpjes al dente gekookt zijn.

Wanneer de pasta-schelpjes al dente zijn, doet u er de geraspte courgettes bij. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Roer ook de fijngesneden peterselie eronder.

Haal dan de graten uit de stukken kabeljauw.

Dien de risotto van pasta-schelpjes op een voorverwarmd bord op en dresseer de gepocheerde kabeljauw erbovenop.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 27/08/2012 - 13h25 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/01/2016 - 14h28
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB