Risotto met zalm en garnalen

Recept aangemaakt op 01/01/2011 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 19/01/2015 - 12h26
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

Sjalotten: 2
Zalm: 300 g
Roze garnalen: 8
Bieslook: een paar sprietjes
Witte wijn: 1 glas
Gevogeltebouillon: 1/2 tablet
Olijfolie: 1 soeplepel
Arborio-rijst: 160 g
Zout, peper

Bereiding van risotto met zalm en garnalen



Schil de sjalotten en hak ze fijn.
Snij de zalm in stukken.
Pel de roze garnalen.
Maak een paar sprietjes bieslook schoon en hak ze fijn.
Verwarm de bouillon.

Verwarm een soeplepel olijfolie met de sjalotten in een pan. Laat ze 2 à 3 minuten fruiten.

Voeg 160 g Arborio-rijst toe, meng goed en laat, al roerend, lichtjes aanbakken tot de rijst glazig is. Blus met de witte wijn en laat hem zachtjes inkoken.

Voeg een beetje warme bouillon toe en herhaal dit totdat de rijst gekookt is. Dit duurt zo'n 20 minuten. Proef om te weten of de rijst gaar is.

Tijdens het bereiden van de risotto brengt u water aan de kook in een kookpot. Doe de zalm in een zeef en laat hem op de pan met kokend water gedurende 3 à 4 minuten stomen. Stoom ook de garnalen, maar niet meer dan een minuut om te vermijden dat ze taai worden.

Doe de risotto in een schotel, leg de stukken zalm en de garnalen er op en versier met een beetje bieslook. Warm opdienen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/2011 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 19/01/2015 - 12h26
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB