Risotto met rode uien en gedroogde ham

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 19/01/2015 - 12h32
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

4 grote rode uien
1 snee gedroogde ham van 100 gram
1 blokje gevogeltebouillon
1 eetlepel olijfolie
160 tot 200 g arboriorijst
1 glas witte wijn
zout, peper

Bereiding van risotto met rode uien en gedroogde ham

Schil de uien en snij ze in grote stukken. Doe ze samen met 1 of 2 lepels water in een kookpot. Bestrooi met peper en zout. Laat 15 tot 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot ze zacht zijn.
Verwijder het vet van de ham en snij ze in blokjes. Doe ze in de pot bij de gefruite uien.

Breng 1/2 liter water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
Verhit de olie in een kookpot. Doe de rijst erin. Meng goed en laat op een matig vuur stoven tot de rijst glanzend is.
Doe de wijn erbij en wacht tot die volledig door de rijst is opgenomen.

Giet er dan beetje bij beetje de bouillon bij en wacht elke keer tot het vocht door de rijst is opgenomen. Kook de rijst zo'n 18 tot 20 minuten tot hij gaar is.
Voeg de uien en de ham bij de risotto. Breng op smaak met peper en meng voorzichtig.

Dresseer de risotto met rode uien en gedroogde ham op een voorverwarmde schotel.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 19/01/2015 - 12h32
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB