Risotto met Parijse champignons

Recept aangemaakt op 01/04/2011 - 10h23 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/11/2014 - 10h26
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

2 sjalotten
300 gr Parijse champignons
+/- 40 cl gevogeltebouillon
120 gr Arborio rijst
1 soeplepel olijfolie
1/2 glas witte wijn
6 gedroogde tomaten
PUB

Bereiding van Risotto met Parijse champignons

Snij de sjalotjes fijn en maak de champignons zuiver.

Breng de gevogeltebouillon aan de kook.

Doe de champignons in een anti-aanbakpan met 1 koffielepel olijfolie. Doe zout erbij. Bedek de pan en laat het water wegkoken op een zacht vuurtje. Rustig roeren af en toe.

Laat de sjalotjes aanbakken in een pan met 1 koffielepel olijfolie. Voeg de rijst toe en meng goed.

Wanneer deze paarlemoerachtig is giet u de wijn erbij en wacht u tot deze geabsorbeerd is.

Doe dan de warme gevogeltebouillon erbij in meerdere keren. Wacht telkens tot de bouillon is geabsorbeerd door de rijst voor u opnieuw bouillon toevoegt. Laat alles gedurende 15 tot 18 minuten koken.

Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Doe ze dan bij de risotto. Op het einde doet u de champignons en hun jus erbij. Na 5 minuten mag u het koken stoppen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 01/04/2011 - 10h23 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/11/2014 - 10h26
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB