Risotto met kerrie en groenten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Indien u op dieet bent, gaat het er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Hieronder vindt u een lichte, gezonde en evenwichtige maaltijd.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


8 kleine witte uitjes
1 rode paprika
1 courgette
200 gram bloemkoolroosjes
1 citroen
1/2 blokje gevogeltebouillon
1 eetlepel olijfolie
120 gram rijst
1 koffielepel kerriepoeder
zout, peper

Het recept


Maak de uitjes, de paprika en de courgette schoon. Snij de uitjes in tweeën. Verwijder de zaadlijsten en het zaad van de paprika en snij hem in heel kleine blokjes. Doe hetzelfde met de courgette. Was de bloemkoolroosjes. Laat ze ongeveer 15 minuten koken in licht gezouten water met het sap van de halve citroen.
Los het halve bouillonblokje op in 5 dl warm water. Verhit de olie in een braadpot en doe de uitjes erin. Stoof 10 minuten onder voortdurend roeren. Doe de rijst erbij en meng goed tot de rijst glanst. Giet dan een derde van de bouillon erbij, en voeg de stukjes paprika en courgette toe.

Wacht tot de bouillon is opgenomen en doe er dan nog een derde van de bouillon bij. Los het kerriepoeder op in de rest van de bouillon en giet dit mengsel bij de rijst zodra al het vocht verdampt is.
Breng op smaak met peper en zout. Laat de rijst alles samen 18 minuten koken. Laat de bloemkoolroosjes uitlekken en doe ze bij de rijst. Proef en breng eventueel verder op smaak. Dien heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB