Risotto met groenten en basilicum

Recept aangemaakt op 29/05/2012 - 10h59 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/10/2016 - 12h09
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

8 kleine witten uien
4 trostomaten
150 gr groene bonen
1 soeplepel olijfolie
50 cl gevogeltebouillon
160 à 200 gr arborio-rijst
1 glas witte wijn
3 takjes basilicum
Zout, peper

Bereiding voor risotto met groenten en basilicum

Schil de kleine witte uien. Ontpit en schil de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg ze opzij.

Was de groene bonen. Breng water aan de kook in een kookpot. Wanneer het water kookt doet u de bonen erin. Laat ze 10 à 12 minuten koken zodat ze een beet houden. Laat ze dan uitlekken en hou ze onder de koude kraan om snel af te koelen. Hou opzij.

Warm alvast zachtjes 50 cl gevogeltebouillon op.

Verwarm 1 soeplepel olijfolie in een kookpot. Doe de kleine uien erin en bak ze gedurende 15 minuten tot ze goed gebruind zijn. Haal ze eruit en laten ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Doe de rijst in de pot van de uien. Goed roeren gedurende 2 à 3 minuten. Giet er een glas witte wijn bij en laat de rijst de wijn helemaal opslorpen op middelmatig vuurtje. Zet het vuur lager en voeg er een pollepel gevogeltebouillon bij. Laat weer al roerend inkoken (niet helemaal droog) en herhaal met de bouillon. De kooktijd is ongeveer twintig minuten.

Op het einde van de kooktijd doet u de uitjes, de stukjes tomaat, de bonen en de basilicumblaadjes erbij.
Goed roeren. Breng de risotto met groenten en basilicum op smaak met zout en peper en dien warm op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 29/05/2012 - 10h59 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/10/2016 - 12h09
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB