Rijstsalade op zijn Marokkaans

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2014 - 15h12
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

250 gram rijst
1 blikje maïs
3 middelgrote witte uien
1 bosje bieslook
1 potje yoghurt
4 eetlepels lichte room
1 citroen
100 gram rozijnen
4 mespunten gemalen komijn
4 mespunten kaneelpoeder
zout
peper
PUB

Bereiding van rijstsalade op zijn Marokkaans

Kook de rijst gaar in water met wat zout. Giet het overtollige water weg en spoel de rijst in koud water. Doe hem in een grote slakom.
Laat de maïs uitlekken en voeg hem bij de rijst.

Pel en hak de uien fijn. Was en versnipper het bieslook. Meng deze ingrediënten onder de rijst en zet koel weg.
Maak een sausje met de yoghurt, de room, het sap van de citroen, de komijn en de kaneel. Breng op smaak met peper en zout en zet koel weg.

Doe de rozijnen net voor het opdienen bij de salade en schep er het sausje voorzichtig door. Dien koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 14/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 10/06/2014 - 15h12
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB