Rijst op zijn Vietnamees

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
-A +A

In tijdsnood? Kies voor een recept met rijst. Het is snel klaar en je kan er zowel zoete als zoute gerechten mee maken. Een groot voordeel van rijst is dat het met alles gaat. Bovendien is rijst een belangrijke leverancier van trage koolhydraten. Smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen


Geparfumeerde rijst: 80 g
Gevogeltebouillon: 1 blokje
Sojakiemen: 40 g
Kokosmelk: 1 glas
Fijngehakt bieslook: 2 eetlepels
Citroenkruid: 1 stengel

Het recept


Bereidingstijd: 30 minuten
Verdun de gevogeltebouillon in ½ liter water, snij de helft van de stengel citroenkruid in stukjes, doe ze bij de schotel en warm ze op.
Doe de rijst in een kookpan, giet er hetzelfde volume gearomatiseerde bouillon over en laat ze koken op een zacht vuurtje. Is de bouillon geabsorbeerd, doe er dan nog eens dezelfde hoeveelheid bij.
Spoel ondertussen de sojakiemen, leg ze in kokend zoutwater en giet ze onmiddellijk af.
Doe ze bij de rijst en meng alles dooreen. Voeg er de kokosmelk aan toe en laat het mengsel nog enkele minuten koken. Proef of de rijst gaar is, laat ze zo nodig nog wat koken en doe er eventueel wat bouillon bij.
Hak het bieslook fijn en voeg ze bij de rest. Breng het gerecht op smaak en serveer het met de rest van het fijngehakte bieslook.
Deze zeer smeuïge rijst is eens wat anders.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB