Rijst met saffraan en tomaat

Recept aangemaakt op 24/10/2011 - 16h04 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/02/2013 - 08h43
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
5 minutes
Ingrediënten :

100 gr rijst
1/2 blokje gevogeltebouillon
1 dosis saffraan
3 soeplepels diepgevroren uien
1 koffielepel olijfolie
2 tomaten
2 takjes peterselie
zout
peper
PUB

Bereiding voor Rijst met saffraan en tomaat

Breng 50 cl water aan de kook met een half tabletje gevogeltebouillon en de saffraan. In een steelpan laat je de diepgevroren uien garen met een koffielepel olie.

Voeg de rijst toe en roer tot de korrels doorzichtig worden.

Doe de gevogeltebouillon erbij. Breng aan de kook en laat verder koken op een rustig vuurtje gedurende 15 à 20 minuten (controleer de kooktijd op de verpakking).

Terwijl u de rijst kookt, wast u de tomaten, haalt u het steeltje weg en snijd u ze in kleine kwartjes. Neem de blaadjes van de peterselie.

Wanneer de rijst is gekookt, breng je deze beetje op smaak. Voeg de kwartjes tomaat en de blaadjes peterselie toe en meng voorzichtig.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 24/10/2011 - 16h04 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 26/02/2013 - 08h43
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB