Rijst met lychees en ananas

Recept aangemaakt op 02/04/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/03/2016 - 15h45
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

2 personen
60 gram ronde rijst
4 dl halfvolle melk
1 vanillestaafje
6 lychees
2 sneden ananas
2 eetlepels fijne suiker
PUB

Bereiding van rijst met lychees en ananas

Vul een kookpot met water en breng aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder stromend water. Doe de rijst in het kokende water en laat 5 minuten koken.

Giet de melk in een kookpan. Snij het vanillestaafje in de lengte doormidden en doe de zaadjes bij de melk. Breng de melk aan de kook.

Laat de rijst uitlekken en doe hem in de kokende melk. Laat 12 tot 15 minuten koken op een heel zacht vuurtje zonder te roeren. De rijst is gaar als hij alle melk heeft opgenomen. Doe de suiker er pas aan het eind van de kooktijd bij.

Schil de lychees. Snij de schijven ananas in kleine stukjes. Doe ze bij de rijst. Meng.
Dien warm, lauw of koud op, al naargelang uw smaak.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 02/04/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/03/2016 - 15h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB