Rijst met kokosmelk en gekonfijte sinaasappel

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/02/2013 - 09h28
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
5 minutes
Ingrediënten :

2 sinaasappelen (onbehandeld)
1 mespunt kardemompoeder
4 dl kokosmelk uit blik
1 dl halfvolle melk
1vanillepeul
100 gram ronde rijst
2 eetlepels suiker
PUB

De bereiding van Rijst met kokosmelk en gekonfijte sinaasappel

Snij één sinaasappel overlangs in schijven. Pers de andere sinaasappel uit en giet het sap in een kookpot. Voeg er het kardemompoeder en de schijfjes sinaasappel bij en doe het deksel op de kookpot. Laat de sinaasappelschijven in ongeveer 30 minuten zachtjes konfijten.

Doe de kokosmelk en de halfvolle melk in een kookpot. Snij de vanillepeul in de lengte open. Haal er met de botte kant van een mes het merg uit en doe dit samen met de peulhelften bij de melk. Breng aan de kook en doe er de rijst bij. Roer even en zet het vuur lager. Laat 15 tot 20 minuten pruttelen op een zacht vuur en roer af en toe.
Voeg de suiker toe als de rijst gaar is en meng goed.

Haal de vanillepeul uit de rijst. Giet de gekonfijte sinaasappelschijven en het ingekookte sap in een vorm. Giet de rijst erover en druk lichtjes aan. Strijk het oppervlak mooi glad. Laat afkoelen en zet de vorm dan minstens 3 uur in de koelkast.

Stort de rijst uit de vorm als hij door en door koud is en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 09/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 26/02/2013 - 09h28
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB