Rijst met kokosmelk en appelgelei

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 12/02/2009 - 00h00
-A +A
Type :
desserts

Evenwichtige menu's met weinig vetten, samengesteld met seizoensproducten.

Ingrediënten voor twee personen


Appelgelei: 4 eetlepels
Kardemom in poeder: 1 snuifje
Rijst rond : 80 g
Kokosmelk: 1 doos (40 cl)
Halfvolle melk: 10 cl (1 glas)
Vanille: 1 stokje
Gekonfijte kersen: 4

De bereiding


Tijd: 20 minuten + koelkast: 1 uur
Warm de appelgelei op in een pannetje, samen met de kardemom. Zodra hij is gesmolten, giet u hem in vier schaaltjes, die u in de koelkast plaatst.
Meng de twee soorten melk door elkaar en warm ze op met een opengesneden en afgekrabd vanillestokje. Zodra ze koken, strooit u er de rijst in. Meng het geheel, zet het vuur wat lager en laat gedurende vijftien tot twintig minuten koken. Roer geregeld om.
Voeg op het einde de suiker toe. Goed mengen.
Haal het vanillestokje eruit. Laat de rijst afkoelen en verdeel hem over de schaaltjes. Zet ze opnieuw minstens dertig minuten in de koelkast. Werk af met een gekonfijt kersje.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 12/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB