Rijst met abrikozen

Recept aangemaakt op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/07/2014 - 15h54
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

120 gram ronde rijst
halfvolle melk: 3 keer het volume van de rijst
1 vanillepeul
8 abrikozen
fijne suiker naar smaak

Originele ingrediënten en combinaties. Ze zijn allemaal licht want bereid met weinig vet, en ze zijn helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Smakelijk!

Bereiding van de rijst met abrikozen

Breng een pot water aan de kook.

Spoel de rijst in een zeef onder stromend water.
Doe de rijst in het kokende water en laat hem ongeveer 5 minuten koken.

Doe de melk in een steelpan. Snij de vanillepeul in de lengte doormidden, schraap de inhoud eruit en doe die in de melk.
Breng de melk aan de kook.
Gooi de peul niet weg, maar leg hem bijvoorbeeld u in een portie suiker. U krijgt zo uw eigengemaakte heerlijke vanillesuiker.

Giet de rijst goed af en doe hem in de kokende melk.
Laat 12 tot 15 minuten, zonder te roeren, op een heel zacht vuur koken tot de rijst alle melk heeft opgenomen.
Doe er pas aan het eind van de kooktijd de suiker bij.

Snij de abrikozen doormidden.
Snij vier helften in kleinere stukken en meng ze door de rijst.

Leg de rest van de halve abrikozen in een krans op een schotel. Schik dan de rijst in het midden.
Dien heet, lauw of koud op, al naargelang uw smaak.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/07/2014 - 15h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB