Rijst en groenten met kerrie

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

U wilt afvallen en een mooie, platte buik hebben tegen dat u straks op vakantie gaat? Het kan, zonder dat u zich van alles moet ontzeggen. Kies voor een een evenwichtige maaltijd zoals onderstaand model.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


4 courgettes
2 rode paprika's
4 tomaten
200 gram basmatirijst
2 tot 3 koffielepels kerriepoeder
100 gram zwarte paddestoelen
1 bosje verse munt
korianderblaadjes
zout, peper

De bereiding


Was de courgettes, schil de paprika's en pel de tomaten. Snij de groenten in stukjes. Maak de paddestoelen schoon.
Doe de rijst in een kookpot en voeg er de kerrie en de paddestoelen bij. Neem drie keer het volume rijst aan water en giet het over de rijst. Doe er een beetje zout bij en laat zachtjes koken tot het vocht volledig is opgeslorpt. Proef of de rijst gaar is.
Doe wat water en het bosje munt in de stoomkoker. Leg de stukjes courgette en paprika in het mandje en stoom ze 10 tot 15 minuten.
Meng de groenten onder de gekookte rijst. Voeg er de stukjes tomaat bij en meng opnieuw. Hak de korianderblaadjes fijn en doe ze erbij. Bestrooi met flink wat peper uit de molen en dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB