Rijst cantonais

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 26/02/2013 - 11h25
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

200 gr thaise rijst
300 gr bevroren erwten
2 eieren
2 soeplepels sojasaus
1 blikje kleine garnalen
1 sneetje ham van 200 gr
1 klein stukje verse gember
1 soeplepel olijfolie
zout, peper

Bereiding van rijst cantonais

Thaise rijst koken in kokend gezouten water gedurende 10 tot 15 minuten. Kook ze "al dente". Laat uitlekken en scheid de korrels met een vork.

Kook de erwten voor ongeveer 15 minuten en laat uitlekken.

In een kom, klop de eieren met sojasaus, 2 eetlepels water en peper. Kook het mengsel in een anti-aanbak koekenpan op een laag vuurtje tot het een omelet is. Doe het op een bord. Rol het op en snijd ze in dunne reepjes.

Laat de garnalen uitlekken.

Ontvet de ham en snij in kleine blokjes.

Rasp een klein stukje gember.

In een wok, verhit een eetlepel olijfolie. Bak de garnalen en ham samen met de gember gedurende 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten terwijl u het scheidt met een vork. Voeg vervolgens erwten en de omelet toe. Meng goed. Breng op smaak.

Doe dit alles in een schaal en serveer rijs cantonais meteen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 26/02/2013 - 11h25
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB