Ricottataart

Recept aangemaakt op 19/09/2011 - 15h44 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/04/2016 - 14h49
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

4 kleine preis
1 soeplepel olijfolie
1 bosje kervel
2 eieren
250gr ricotta
1 soeplepel balsamicoazijn
halfvolle melk
5 blaadjes bladerdeeg
1 à 2 soeplepels geplette amandelen
zout, peper

Bereiding voor ricottataart

Ontblader de prei, was ze en snij in kleine rondjes.

Zet uw vuur op 180°C.

Warm een kookpot op met olijfolie en kook de prei op een middelmatig vuur gedurende 3 à 4 minuten. Lichtjes zouten en peper toevoegen.

Snij de kervelblaadjes fijn.

Doe de prei in een kom. Voeg vervolgens  de kervel, eieren, de ricotta en de balsamico toe en meng iedere keer. Verdun de bereiding eventueel met een beetje melk.

Smeer de blaadjes bladerdeeg in met een druppel olijfolie en leg ze op elkaar in de taartvorm.

Doe de bereiding erover.

Doe de amandelen erover en zet in de oven voor ongeveer 25 min. Warm serveren!

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 19/09/2011 - 15h44 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/04/2016 - 14h49
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB